10 Cara Untuk Meningkatkan Kepimpinan Anda | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » 10 Cara untuk Meningkatkan Kepimpinan Anda

10 Cara untuk Meningkatkan Kepimpinan Anda

Program kepemimpinan sering gagal dalam menguruskan pertengahan organisasi, terutama B-Suite, yang berperanan sebagai penerjemah kunci antara C-Suite dan pekerja. Kelemahan dalam pelaburan dan sokongan menyebabkan keletihan yang tinggi di kalangan B-Suite, mencipta jurang yang semakin melebar. Penyelesaian termasuk pelaburan dalam B-Suite, menumpukan kepada pembangunan objektif yang relevan, meningkatkan penyampaian latihan, memudahkan kemahiran Pemimpin Abad Ke-21, dan menyeimbangkan perbelanjaan program kepemimpinan. Sokongan juga diperlukan untuk meningkatkan keyakinan diri, kemampuan berfikir strategik, penyesuaian terhadap kerumitan, dan pembangunan jenama peribadi. Keseluruhannya, penyesuaian diperlukan untuk menangani tuntutan kerja yang berkembang di kalangan pemimpin B-Suite.

Sumber rujukan:

10 Cara untuk Meningkatkan Kepimpinan Anda